Младеж от Беларуския държавен университет може да има сериозни проблеми с

...
Младеж от Беларуския държавен университет може да има сериозни проблеми с
Коментари Харесай

Не си ти, когато си гладен: Студент вдигна надпис за помощ по време на среща с Лукашенко в Минск - Свят

Младеж от Беларуския държавен университет може да има съществени проблеми с управляващите в страната, откакто попадна в инцидентен кадър от среща на беларуския автократ Александър Лукашенко със студенти в първия ден от образователната година, празнуван като ден на знанията.

Беларуският водач организира в Двореца на независимостта в Минск открит урок за възпитаници и студенти, като приказва в продължение на няколко часа за всичко и за нищо. В частност се похвалил и с първия беларуски преносим компютър, в който имало цели 12 % локални съставни елементи. На един от студентите, Роман, очевидно му е било скучно, до момента в който приказва бащата на нацията, и написал на лист в тетрадката си „ Спасете! “ (помощ) и я демонстрира на някого в аудиторията. За негово злощастие тъкмо в този миг приказва различен юноша, към който е ориентирана камерата и, когато Роман подвига надписа, попада в директен ефир със странния призив.

Кстати, на открытом уроке, который сегодня вел Лукашенко, один из школьников посочил табличку «спасите». Второй, очевидно усомнился в словах белорусского диктатора.
— Лентач (@oldLentach)
Журналисти са разпознали „ бедстващия “ по време на мъдрата сказка на президента и в този момент Роман се изяснява „ какво е желал да каже създателят “ и се надява телевизионният случай да няма съществени последствия за бъдещето му.

„ Работата е там, че нощес не можах да вечерям, не съумях да закуся и тази заран, тъй като не чух будилника и се успах. Към края на директното предаване чувствата ми в стомаха бяха доста неприятни. Написах на моя куратор в месинджъра „ Помощ! “. Тогава го написах и в тетрадкат. “ – описа студентът пред беларуските публицисти. По думите му от видеото може да се забележи, че се пробва да съобщи бележката на куратора си, който е седнал напред.

„ Не е по този начин, както всички са си помислили “ – споделя Роман и се надява недоразумението да не окаже въздействие на бъдещето му като студент по специалността „ Биотехнологии “, в която съумял да влезе след доста сложен изпит. Младежът споделя пред представителите на медиите в страната си, че схваща последствията от този случай за себе си, само че декларира, че желае да си приключи умерено университета. Друг студент пък с гримаса показва " изключително мнение ", до момента в който беларуският батюшка приказва за високите технологии в Беларус.

???? На встрече с Лукашенко со школьниками сегодня было так.

Один парень написал записку «Спасите» и посочил её камере. А другой усмехнулся, когда президент приказвал о «парке высоких технологий».

Надеемся, мы ещё увидим этих ребят
— Лента.ру (@lentaruofficial)

Беседата на беларуския президент е траяла над четири часа и е била излъчена онлайн в съвсем всички просветителни заведения в страната.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР